Не е „семејна драма“, фемицид е!

Во трката за поголема читаност, целосно се занемарува суштината на случаите на родово базирано насилство и гласот на жртвата се става во втор план, а многу често и се прави нејзина ревиктимизација.

 

 

Автор: Бојана Јовановска

 

 

Не е „семејна драма“, фемицид е!

Коментари

коментар(и)