Општинскиот штаб за заштита и спасување ги информира граѓаните дека е укината забрана за водата за пиење

Општинскиот штаб за заштита и спасување ги информира граѓаните дека е УКИНАТА ЗАБРАНА ЗА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ.

По извршениот  инспекциски контролен надзор и по добиените резултати од ЦЈЗ – Куманово од испитаните примероци на вода, последователно од 25.05.2024, 26.05.2024 и 27.05.2024, констатирано е дека истите одговараат на законските и стручни прописи во однос на испитаните параметри, согласно Правилникот за безбедност на водата за пиење, издаденото Решение за забрана на водата за пиење е укинато.

Со ова , ги известуваме граѓаните дека водата во целиот водоснабдителен систем е исправна и може да се користи и како вода за пиење.

Стои во соопштението доставено до редакцијата на Телевизија Плус.

Коментари

коментар(и)