Укината пресудата против Даравелски поради застареност

Од денеска осудениот бивш шеф на Царината Драган Даравелски е слободен човек, откако поради настапување на апсолутна застареност на пресудата изречена во 2008 година, Основниот кривичен суд Скопје ја укина. Со решението на судот, се запира и постапката за кривично гонење против Даравелски, засекогаш.

Даравелски беше осуден на седум години затвор во отсуство во 2007 година. Tој го оштетил државниот буџет за 2,5 милиони евра во периодот од 1999 до 2002 година. Сега нема да мора да ги врати ни парите.

Даравелски баран со потерница 20-ина години, се појави на граница во јануари, кога беше уапсен. Но, веќе се знаеше дека кривичното дело му е застарено.

Коментари

коментар(и)