ВИДЕО: Утре ќе се одржи првиот саем за мало стопанство

На иницијатива на Занаетчиската комора, Општина Куманово и годинава ќе додели субенции на старите занаетчии. Од комората велат дека поддршката за старите занаети е значајна и за локалната економија, но и за зачувување на традицијата и културата.

Во рамки на ова, комората, заедно со Фондацијата за развој на мали и средни претпријатија Куманово утре го организира и првиот саем за мало стопанство во Куманово. Малите и средни претпријатија ќе имаат можност да ги изложат производите.

Настанот започнува во 11 часот.

Коментари

коментар(и)