ЦУК: Дваесет и шест пожари вчера во Македонија

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека вчера имало вкупно 26 пожари на отворено, од коишто се изгаснати 23, а три се се уште активни, според добиените известувања до утрово во Секторот за операции и координација во ЦУК. Од трите активни пожари, два се во Општина Долнени, с.Црнилиште – два крака кај с.Долгаец – Стровија (каде што гори шума) и во Општина Чашка, меѓу с.Ореше и с.Богомила (каде што гори дабова шума и габер).

Коментари

коментар(и)