28 санкции за прекршоци на возила кои вршат јавен превоз

Во текот на вчерашниот ден во периодот од 09.00 до 14.00 часот спроведена е акциска контрола на територијата на земјава за санкционирање на прекршоци на возила со кои се врши јавен превоз на патници. При контролата санкционирани се 28 прекршоци, од кои 17 поради неисправен уред за запирање.

Упатени на вонреден технички преглед се 135 автобуси и други возила кои вршат јавен превоз на патници. За време на контролата констатирани и законски санкционирани се и 145 други видови на сообраќајни прекршоци.

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот. Навремено да се проверува техничката исправност на возилата и навремено да бидат отстранети евентуалните недостатоци, се вели во соопштението.

Коментари

коментар(и)