DRӒXLMAIER обезбеди нови постелнини за Oпшта болница Куманово

Околу 130 нови комплетни постелнини кои ги обезбеди DRӒXLMAIER Македонија се распределени во различни медицински оддели во општата болница во Куманово. Со обновата на постелнината во вид на креветски чаршафи и навлаки за перници значително ќе се подобрат условите за престој на пациентите од една страна, а од друга страна ќе се зајакнат болничките капацитети.

DRӒXLMAIER Македонија за време на своето десет годишно постење во земјата преку бројни проекти и донации постојано придонесува за унапредување и развој на заедницата кадешто делува.
Компанијата претходно обезбеди медицински апарати како и медицинска опрема за јавните здравствни установи не само во Куманово, туку и во Кавадарци, Неготино, Прилеп и Велес.

Коментари

коментар(и)