ВИДЕО: Сирискиот уставен комитет во посета на Општина Куманово

Претставници на Сирискиот уставен комитет денеска беа во посета на Општина Куманово. Целта на студиската посета е да се научи повеќе за функционирањето на локалната самоуправа и децентрализацијата во земјава, правата на малцинствата во нашата држава, но и на локално ниво, за извлекување поуки и искуство за создавање на демократска Сирија и изработка на новиот устав на Сирија.

Коментари

коментар(и)