Над 350 сообраќајни незгоди во 2021 година

На подрачјето на Куманово за 2021 година се евидентирани 42 сообраќајни незгоди со тешки телесни повреди, 203 со телесни повреди, 140 со материјална штета. Што се однесува до бројот на загинатите во сообраќајни несреќи во 2021 споредбено со претходната година, се бележи намалување за 25 проценти, соопшти СВР Куманово.

Надлежните апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот.

Коментари

коментар(и)