(ВИДЕО)Дијабетесот во пораст

Здружението на дијабетичари од Куманово во соработка со Центарот за дијабет при кумановската болница и средношколци од здравствената струка денеска организираа бесплатна акција за мерење на шеќер во крвта на Атлетската патека кај техничкото училиште. Д-р Марија Бајдевска Спирковска,  специјалист по интерна медицина од Центарот за дијабет на присутните граѓани им одржа предавање на тема: Компликациите кај дијабетесот.

 

Коментари

коментар(и)