(ВИДЕО)Трансфузиона медицина со доволен број крвни единици

Службата за трансфузиона медицина располага со доволен број на крвни единици, соопштија денеска надлежните од кумановската служба. Задоволува бројот на крводарители од поширокиот кумановски регион. Во последните три години и сега,  бројката на крводарители кои даруваат крв два пати во текот на неделава на годишно ниво изнесува околу 1.200, информираат надлежните.

 

Коментари

коментар(и)