Едукативна работилница ,,Превенција на хронична бубрежна болест кај лица со дијабетес”

Центарот за дијализа Диаверум и Здружението на дијабетичари Куманово, по повод Светскиот ден на бубрегот 2023 за сите заинтересирани граѓани организираат едукативна работилница на тема ,, Превенција на хронична бубрежна болест кај лица со дијабетес”.

Предавач и едукатор е доктор Надица Мисовска, спец. интернист – нефролог.

Работилницата ќе се одржи утре во салата на Занаетчискиот дом со почеток во 18 часот.

Коментари

коментар(и)