ВИДЕО: Актерот Горан Илиќ гостува во СТАВ

Повеќе од 130 театарски претстави ширум светот, десетина филмови, голем број телевизиски серии, награди на државно и меѓународно ниво е само дел од она што ја одбележува петдецениската успешна кариера на актерот Горан Илиќ, кој што летово официјално заминува во пензија.

Што е пресудно за успехот на театарската сцена, има ли надеж во новите генерации во кумановскиот ансамбл, постојат ли соодветни услови за функционирање на театарот и изведба на претставите во просториите на Центарот за култура, се дел од темите на кои што вечерва во емисијата СТАВ разговаравме со господинот Илиќ, театарски, филмски и ТВ актер.

 

Коментари

коментар(и)