(ВИДЕО) Иницијатива за намалување на трошоците за работење кај занаетчиите

Занаетчиската комора на Македонија достави до Владата Иницијатива за намалување на трошоците за работење кај занаетчиите, микро и малите претпријатија. Во однос на најавеното зголемување на минималната плата, Занаетчиската комора  бара од Владата да ја субвенционира разликата од 15.000 до 18.000 денари со цел задржување на работните места и одржливост на микро и малите фирми.

Коментари

коментар(и)