(ВИДЕО)Куманово ќе постави мобилни станици за мерење на аерозагадувањето

Ќе се поставуваат мобилни станици за мерење на аерозагадувањето. Општина Куманово склучи договор со приватна компанија за набавка на систем за мерење на загаденоста на воздухот, соопштија денеска надлежните.

Коментари

коментар(и)