(ВИДЕО)„Кумановски костури“ – клуб за американски флег фудбал

„Куманово костури“ е првиот и единствен клуб за американски флег фудбал или фудбал со знаменца во земјава. Она што почнало како ентузијастичка идеја меѓу пријатели, денес ги носи на меѓународни натпревари. Тренираат на позајмен терен бидејќи немаат свој. Од неодамна се дел од српската лига бидејќи нема македонска. Но, не губат надеж дека спортот овде може да стане популарен, особено меѓу младите на кои им порачуваат да ги остават компјутерите и социјалните мрежи и да земат копачки, па да им се придружат.

 

Коментари

коментар(и)