(ВИДЕО)Нови струки во ДСУ „Киро Бурназ“

Идните средношколци првпат имаат можност да се запишат во една од новите струки, здравствена (фармацевтски техничар) и сообраќајна( техничар за патен сообраќај) во државното средно училиште Регионален центар за стручно образование и обука „Киро Бурназ“.

Иницијативата за отворање на паралелка со профил фармацевтски техничар потекнала од аптеките од градот, информира директорката Весна Трајковска.

Повеќе во видеото.

Коментари

коментар(и)