(ВИДЕО)Од несовесни возачи и пешачи до сообраќајни незгоди

И покрај засилените сообраќајни контроли, голем дел од возачите и пешаците не ги почитуваат сообраќајните правила и прописи. За тоа говорат и се поголемиот број на санкции изречени од МВР на дневно ниво во државата. Во Куманово, според последните билтени на министерството, дневно се санкционираат најмалку по четириесетина несовесни граѓани, без разлика дали станува збор за возачи или пешаци.

 

Коментари

коментар(и)