(ВИДЕО)Општината ќе финансира шеесетина проекти од културата

Над 60 проекти од културата годинава ќе бидат финансиски поддржани од општина Куманово.  Раководителот на секторот за култура, Александар Крстевски денеска ги презентираше резултатите од Јавниот повик за прибирање на барања за користење на средства од општинскиот буџет. Најмногу средства општината ќе одвои за Меѓународниот тамбурашки фестивал.

Повеќе во прилогот.

 

Коментари

коментар(и)