ВИДЕО:Промовиран романот „Теофил Коњокрадец“ од Милош Стаменковиќ

„Теофил Коњокрадец“ е најновиот роман од авторот Милош Стаменковиќ, кој беше промовиран вчеравечер во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“. Според Стаменковиќ, станува збор за современ роман на српски јазик, иако настаните што се опишани во книгата се случуваат на почетокот на деветтиот век.

Милош Стаменковиќ  дипломирал на Факултетот за „Меѓународен менаџмент“ во Белград. Досега има објавено две книги: „Трета светска војна и новиот поредок“, во 2002 година, а  во 2019 година го објави романот „Мртвите и лимената гуска“.

 

Коментари

коментар(и)