(ВИДЕО) Транспарентнa постапката за донесување урбанистички планови

Со воведување новитети во ГИС апликацијата поставена на веб страницата на општината, постапката за носење урбанистички планови во Куманово ќе биде целосно транспарентна, информираше денеска раководителката на Секторот за урбанизам во општина Куманово, Емилија Сларидис Јаневска.

Целосната урбанистичка документација е веќе достапна на интернет, а со нови три модули ќе се направи транспарентно носењето на било кој урбанистички план.

Коментари

коментар(и)