(ВИДЕО)Ќе има ли повторно проблем со училишниот превоз?!

Голем дел од граѓаните веќе два месеца, заради законските процедури, не можат да користат јавен превоз, а денеска без бесплатен училишен превоз повторно останаа и дел од учениците.

За состојбата и евентуално решавање на проблемот со општинскиот линиски и училишен превоз се дискутираше и на последната седница на Советот.

Советничката група на СДСМ тогаш предупреди дека на почетокот на март месец некои ученици повторно ќе имаат проблем да стигнат навреме на училиште, заради задоцнетите реакции на надлежните.

Повеќе во прилогот од видеото.

 

Коментари

коментар(и)