ВИДЕО: Борците в петок ќе ја одбележат битката во Пелинце

В петок ќе се одбележат 80 години од битката во село Пелинце и загинувањето на Ангел Лазаревски-Шајче и Трифун Ангеловски-Летеќи. По тој повод, општинскиот одбор на Сојузот на борци од Куманово од народноослободителната војна во Македонија (1941-1945 година ) ги повикуваат граѓаните кои што сакаат да бидат дел од одбележувањето на овој значаен историски датум навремено да се пријават за учество во просториите на Сојузот на борци од Куманово, во зградата на поранешен комитет, утре и в четврток.

Коментари

коментар(и)