ВИДЕО: Дванаесет милиони денари за втората фаза од реконструкцијата на театарот

Градежните активности од втората фаза од реконструкцијата на кумановскиот театар веќе се започнати. Министерстворто за култура за оваа фаза одобри 12 милиони денари, информираат надлежните од НУЦК „Трајко Прокопиев“ .

– Оваа фаза опфаќа водовод, канализација, електрична инсталација со цел да се инсталира потребната подземна инфраструктура за да може да почне со реализација во третата и четвртата фаза од реконструкцијата на објектот. За втората фаза одобрени се 12 милиони денари. Има доволно средства за реализација и очекуваме да се одобрат средства за наредната фаза. За првата фаза која според стручните беше најтешка и за неа беа одвоени 15 милиони денари, завршена е потребната реконструкција, иако на терен екипите се соочуваа со непредвидени дејности, изјави Сашо Тодоровски, директор на НУЦК „Трајко Прокопиев“ Куманово

 

Видеото по вестите во 18 часот.

Коментари

коментар(и)