ВИДЕО: Земјоделците аплицираат за финансиска поддршка

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој деновиве  објави пет повици за поддршка на земјоделците, обезбедена преку програмата за рурален развој.

Досега најголем интерес пројавиле земјоделците од селата од кумановско, но не е мал ниту бројот на земјоделци од Липково и Старо Нагоричане.

Крајниот рок за аплицирање е 20 -ти мај.

Коментари

коментар(и)