ВИДЕО: Иницијатива за пронаоѓање и санкционирање на сопственикот на кучето кое вчера нападна осум лица

По вчерашниот инцидент кога агресивно куче нападна осум лица во централното градско подрачје, Секторот за инспекциски надзор при општина Куманово ќе покрене иницијатива за пронаоѓање на сопственикот до СВР Куманово и покренување постапка пред ОЈО, рече на денешната седница на Советот, раководителот Бобан Бојковски.

Како што информираше раководителот, иницијативата ќе биде поднесена врз основа на официјалното стручно известување од ветеринарно- сточарскиот центар „Тодор Велков“, кој е задолжен за третирање на бездомни кучиња во Куманово.

Според извештајот, заловеното куче „ азијат“ тешко околу 70 килограми е сместено и ставено под опсервација. Кај кучето е констатирано дека не е микрочипирано и нема познат сопственик, рече Бојковски.

Инаку, инциденти од ваков или сличен карактер, граѓаните може да пријават во Центарот за управување со кризи на бројот 112 и во Секторот за инспекциски надзор на 031 /414- 375.

Видеото по вестите во 18 часот.

Коментари

коментар(и)