ВИДЕО: Левица: Проблемот со Краста требаше одамна да се реши

Депонијата Краста во Пчиња штетно влијае врз обработливата површина во нејзина близина, а тој проблем требаше одамна да биде решен од страна на општинската власт, смета советникот од Левица, Никола Лазаревски. Освен Краста, треба да се отстранат и дивите депонии,  кои според него, во кумановско ги има над 200, а не како што тврдат надлежните најмногу до 50 мини диви депонии.

Коментари

коментар(и)