ВИДЕО: Мал интерес за селекција на отпад, проектот продолжува

Мал е интересот за селекција на отпад, во рамки на пилот проектот кој го спроведува јавното претпријатие „Чистота и Зеленило“. Само 22-ца кумановци, од населбите „Зелен рид“ и „Гоце Делчев“ засега селектираат отпад.

Од претпријатието сепак се оптимисти дека ќе се зголеми бројот на кумановци кои ќе селектираат отпад.

Коментари

коментар(и)