ВИДЕО: Министерот Фатмир Меџити во посета на Здравствен дом Куманово

Министерот за здравство Фатмир Меџити, заедно со Ане Јохансен, специјална претставничка на СЗО за Северна Македонија и шеф на канцеларијата на СЗО, денеска го посетија Здравствен дом  Куманово, со цел осврт на реформите во примарната здравствена заштита. Министерот Меџити смета дека новините во примарната здравствена заштита функционираат одлично посочувајќи дека овозможено е приближување и поедноставување на  услугата за сите пациенти.

Коментари

коментар(и)