ВИДЕО: Модна ревија „Ново руво во стари кројки“

Модна ревија на народни носии насловена „Ново руво во стари кројки“, кои датираат од крајот на 18 и почетокот на 19 век, синоќа се одржа во Занаетчискиот дом. Настанот го организираше Центарот за истражување и одржување на традицијата Етно фолк студио, со поддршка на Општина Куманово и Фондацијата за култура и спорт.

Коментари

коментар(и)