(ВИДЕО) Намален интересот за имунизација против ковид-19

Министерството за здравство преку кампања ќе се обиде да ги мотивира граѓаните да се вакцинираат против ковид-19.

Во Здравствен дом Куманово, како и на ниво на државата, намален е интересот за имунизација против коронавирусот.

Досега во кумановскиот пункт за вакцинација аплицирани се над 105.000 дози.

 

Коментари

коментар(и)