ВИДЕО: Нови бесплатни испитувања за бремените жени во болницата

Нови лабораториски испитувања за следење на состојбата на плодот за бремените жени, бесплатно се достапни за кумановки во биохемиската лабораторија во општа болница Куманово, информираа надлежните од јавната здравствена установа. Станува збор за интегриран скрининг за откривање за можноста за појава на генетски аномалии кај плодот, само потребен е упат од матичниот или гинеколог од болницата. Испитувањата се спроведуваат преку крв.

Коментари

коментар(и)