ВИДЕО: НУ Музеј со проект за лицата со попреченост

Националната установа Музеј реализира проект во кој се вклучени лицата со попреченост од Куманово.

Станува збор за проект финансиран од министерството за култура, а едукативниот и практичниот дел се реализираат во просториите на „Порака наша“ и на Дневниот центар за лица со попреченост.

Едукатор е археологот Фросина Лазаревска од Музеј Куманово.

Коментари

коментар(и)