ВИДЕО: Одбележана годишнина од битката во Пелинце

Во кумановско Пелинце денеска се одбележани 79 години од битката во која загинале Ангел Лазаревски-Шајче и Трифун Ангеловски-Летеќи.

Во знак на почит кон загинатите свежо цвеќе положија делегации од општината, Советот, АРМ, градинката Ангел Шајче, роднини  и граѓани продолжувачи на делото на загинатите борци во 1944-та година.

Коментари

коментар(и)