(ВИДЕО) Одбележани 78 години од битката кај Пелинце

Годинава се навршуваат 78 години од борбата во село Пелинце и загинувањето на Ангел Лазаревски – Шајче и Трифун Ангеловски – Летеќи, борци на Кумановскиот партизански одред.

Традиционалното одбележување е организирано од Општинскиот одбор на Сојуз на борци од Куманово.

Коментари

коментар(и)