ВИДЕО: Одбележани 82 години од загинувањето на српските пилоти кај Аџитепе

По повод годишнината од загинувањето на српските пилоти на аеродромот Аџитепе, Српската заедница во Македонија -регионален одбор Куманово и Демократската партија на Србите во Македонија денеска традиционално организираа помен и положија свежо цвеќе на спомен -обележјето во Куманово.

Историски, 06 април 1941 година е денот кога започнала германската агресија врз тогашното Кралство Југославија.

Коментари

коментар(и)