ВИДЕО: Околу седумстотини пожари минатата година во кумановско-липковскиот регион

Близу седумстотини интервенции бележи Територијалната противпожарна единица Куманово минатата година во кумановско-липковскиот регион. Најголем дел од пожарите биле на отворен простор, а најмногу гореле сува трева и стрништа. Возниот парк кој е со просечна старост од над триесет години годинава преку проект на Североисточниот плански регион ќе се надополни со три теренски возила за гасење на шумски пожари, а се очекува и санација и реконструкцијата на објектот изграден на почетокот од шеесетитте години.

Повеќе детали околу интервенциите на Територијалната противпожарна единица Куманово од изјавата на командирот Деан Илиевски.

Коментари

коментар(и)