ВИДЕО: ООУ „Магдалена Антова“ одбележува патронен празник

Основното општинско училиште „Магдалена Антова“ одбележува 34 години од своето постоење и 82 години од загинувањето на патронот.

По тој повод вработените и учениците положија свежо цвеќе пред бистата на Антова, а во спортската сала „Панко Брашнаров“ се одржа свечена манифестација со приредба подготвена од основците под менторство на своите наставници.

Повеќе детали околу патрониот празник и досегашните успеси на училиштето, од изјавата на директорот Живко Стојковски.

Коментари

коментар(и)