ВИДЕО: Откриена палата налик на градбите во македонските центри

Археолозите од кумановскиот музеј открија палата слична на градбите од македонските центри Пела, Вергина и Олинт. Наодите велат ја потврдуваат тесната врска на овој регион со југот, но и влијанието на македонското кралство по смртта на Александар Трети. Министерството за култура годинава за истражувањата одвои само 150.000 денари.

Коментари

коментар(и)