ВИДЕО: Продолжува проектот на Куманово со Банско и Добриниште

Фондацијата за култура и спорт Куманово и народно читалиште Димитар Благоев од Добриниште Република Бугарија, продолжуваат да го реализираат заедничкиот проект „Соработка во визуелните уметности за промовирање на регионалниот културен идентитет“.

Во ресторан Грација во тек се четиридневни работилници, обуки да кои присутните можат да ги пренесат своите идеи и предлози кои подоцна ќе се преточат во документарен филм.

Коментари

коментар(и)