ВИДЕО: Седумдесетина апликации од млади уметници за културни настани

Заврши аплицирањето на Годишните конкурси за финансирање проекти од национален интерес по одделни области и активности од културата за 2024 година објавени од Министерството за култура. Во НУЦК „Трајко Прокопиев“ пристигнале седумдесетина апликации од други корисници, млади уметници, за кои е дадена согласност за одобрување на простор за одржување на културни настани. Повеќегодишниот проблем со кој соочува националната установа е загревањето на просториите.

Повеќе детали за апликантите од изјавата на директорот на НУЦК „Трајко Прокопиев“ , Сашо Тодоровски.

Коментари

коментар(и)