ВИДЕО: Село Градиште – два дена без струја и со непроодни патишта

По снежните врнежи од дожд, кумановското село Градиште два дена е без електрична енергија и со завеани патишта за возилата. Надлежните од месната заедница апелирале за побрзо решавање на проблемот, но велат, никој не води грижа за ова село со шеесетина куќи и со шест ученици кои што денеска не следеа настава бидејќи патот до училиштето е непрооден. Од Електодистибуција пак велат дека екипите се на терен и работат на отстранување на дефектот.

Коментари

коментар(и)