ВИДЕО: Средното училиште „Наце Буѓони“ десет години со активности за меѓуетничка интеграција во образованието

Средното техничко училиште „Наце Буѓони“ денеска беше домаќин на ученици и професори од партнер -училиштето „Коле Неделковски“ од Велес во рамките на проектот „Меѓуетничка интеграција во образованието“.

Целта на проектот  кој се реализира веќе десет години со поддршка од Министерството за образование и наука е преку заеднички активности да се зајакне меѓуетничката интеграција и толеранција.

Учениците денеска имаа можност преку стручно предавање да се запознаат со функцијата и предностите на фотоволтаични системи.

Коментари

коментар(и)