Влада: Бесплатен ПЦР за туристи

Владата на седница го усвои Протоколот за обезбедување бесплатен ПЦР тест за туристи странски државјани со регулиран престој во земјата, кој е предвиден како мерка од шестиот пакет за ревитализирање на економијата во услови на Ковид-19.

Со мерката, како што соопштија владините служби, се предвидуваат бесплатни тестови за странските туристи во посета на нашата земја, а на кои им е потребен ПЦР тест за влез во земјата каде се враќаат.

Коментари

коментар(и)