Во Центарот за култура книжевна вечер со Румена Бужаровска

Во фоајето на националната установа Центар за култура „Трајко Прокопиев“ вечерва со почеток во 20 часот, ќе се одржи настанот „Книжевна вечер со Румена Бужаровска“. Модератор на настанот е Ирена Цветковиќ а музички гостин Јован Цветковиќ. Настанот е дел од проектот годишна литературна програма за 2022 година, поддржана од Министерство за култура.

Румена Бужаровска е родена е 1981 година во Скопје, дипломирала, магистрирала и докторирала на Филолошки факултет „Блаже Конески“ Скопје. Авторка е на  „Чкртки“, „Осмица’, „Мојот маж“, „Не одам никаде“ и студијата „ За смешното: теориите на хуморот низ призма на расказот“.

Коментари

коментар(и)