Дел од кумановските средношколци ја бојкотираат наставата

– Бојкотот на наставата од страна на средношколците продолжува и затоа бараме од Министерството за образование и наука да го слушне нашиот глас. Бараме создавање услови на враќање на средношколците во училишните клупи и откинување од концептот за дигитализација на образованието кое што е предвидено сега. Сметаме дека образованието има посериозни проблеми како немање на материјални услови и немање на елемантарни услови за настава во одредени региони во земјава. Исто така неопремени лаборатории како и проблеми во практичната настава. Сметаме дека покрај финансиските издатоци на родителите и предвидување на дигитализацијата на образованието ќе донесе штета по здравјето на учениците. Бараме поддршка и од нашите родители кои помагаат во спречување на влошувањето на состојбата во образованието. Се надевам дека нема да дојде до таков исход, изјави Богдана Механджиска, претставник на „Средношколски глас“.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Коментари

коментар(и)