Започнува пријавувањето за вакцинирање на децата

Од денеска до четврток, ќе биде отворен сајтот vakcinacija.mk за закажување на термини за вакцинација на децата.

Секој родител или стрател кој сака да се векцинира неговото дете ќе треба да го пријави на веб страницата, по што ќе добијат термин за вакцинација. Вакцинирањето ќе почне во петок.

Закажување на термин за вакцинација на децата е поради планирање на потребните количини вакцини Фајзер.

Коментари

коментар(и)