Изгласани законските измени за намалување на ДДВ за струја, од 18 на 5 отсто

Парламентарното мозинство вчера попладне ги усвои измените во Законот за додадена вредност. Со нив, ДДВ за струјата, од 18, се намалува на 5 отсто, со што сметките на граѓаните нема да бидат зголемени, и покрај покачувањето на цената на струјата од 1 јули, за 12,3 отсто. Намалената стапка ќе важи од денот на влегување во сила на законските измени до 30 јуни 2022 година.

Коментари

коментар(и)