Изложба на слики на Michael Close во Куманово

Вечерва со почеток во 20 часот во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово ќе биде отворена изложба на слики на авторот Michael Close. Се работи за најновата продукција на дела ( 25 слики ) од овој автор,  работени во рамките на повеќегодишниот проект „Сликарството на патот на хуманоста“.

Michael  Close  е  канадски уметник  со  македонски корени. Роден е во Торонто.

Изложбата во Куманово ќе биде поставена до 14 септември.

Коментари

коментар(и)