МВР: 10 лица санкционирани заради заштитна опрема

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Куманово, 10 лица не ја почитувалe Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, од кои во Куманово  – 4, а во Крива Паланка и Кратово по тројца граѓани. За истите ќе следуваат соодветни мерки, соопштува СВР Куманово.

Коментари

коментар(и)